Creatura ce a băgat spaima în turiști: despre ce animal este vorba, de fapt

de: Gabriel Peneș
27 07. 2023

O creatură misterioasă a fost filmată în Taiwan, lângă portul Penghu, fapt ce i-a cam speriat pe turiștii aflați în zonă. La urma urmei, chiar dacă datele științifice arată că pe planetă există aproximativ 8,7 milioane de specii, mulți exprți sunt de părere că mai există alte câteva milioane nedescoperite încă. Dar oamenii de știință au rezolvat, de data aceasta, misterul creaturii verzui.

Creatura ce a băgat spaima în turiști

O creatură misterioasă a fost filmată în Taiwan, puțini oameni dându-și seama despre ce soi de vietate este vorba, de fapt. Wei Cheng Jian a filmat animalul verde și vâscos apoi a postat imaginile pe pagina de Facebook.

Deși pentru mulți, vietatea pare să nu semene cu nimic văzut până acum, conform National Geographic este vorba de Lineus fuscoviridis, mai cunoscut sub numele de nemertină verde, ce face parte din categoria viermilor panglică.

Obiectul roz ce pare să iasă din corpul viermelui este, de fapt, trompa acestuia, pe care o folosește pentru a se hrăni sub apă. Unii viermi panglică o folosesc pentru a injecta neurotoxine în prada lor.

Există peste 1.100 de specii de viermi panglică și, în timp ce majoritatea nu depășesc în dimensiune 20 de centimetri, unii pot ajunge până la incredibila lungime de 30 de metri.

„Acest tip de vierme poate fi de 2 metri lungime”, a spus John McDermott, expert în nevertebrate la Marshall College, Lancaster, Pennsylvania, potrivit sursei citate.

Trompa ca o limbă roz a viermelui poate „ținti” prada, creatura fiind capabilă să o înghită cu totul. În unele cazuri, a explicat Norenburg, viermii panglică pot înghiți melci de mare de 3-4 ori mai grași decât ei.

„Din acest punct de vedere, acești viermi stau mai bine chiar decât pitonii”, a mai spus expertul.

Pe planeta noastră trăiesc multe vietăți de care, probabil, nici nu știm că există. Iar unele dintre ele au aspect atât de straniu, încât par venite dintr-un alt univers ori, măcar, „picate” din filmele de groază. Mai jos, prezentăm un Top 5 al celor mai ciudate animale de pe Terra.

Peștele fără corp (Blobfish)

Probabil, una dintre cele mai ciudate vietăți, ca aspect. Este un pește de adâncime care locuiește în apele de deasupra fundului mării, la adâncimi de 600 până la 1.200 de metri, în largul coastelor Australiei continentale, Noii Zeelande și Tasmaniei. Peștele blob este un pește destul de ciudat, iar acest lucru se datorează adaptărilor ciudate la apele sale preferate.

În timp ce mulți pești folosesc vezica de gaz pentru a crea flotabilitate, peștele acesta o face fiind alcătuit din masă gelatinoasă cu o densitate puțin mai mică decât apa. Peștele acesta nu are mușchi, așa că o mare parte din existența sa este petrecută plutind împreună cu curentul și mâncând tot ce plutește chiar în fața lui.

Peștele fără corp (Blobfish)

Rechinul Goblin

Rechinul Goblin este o specie rară de rechin de adâncime și singurul reprezentant existent al familiei Mitsukurinidae, o linie veche de aproximativ 125 de milioane de ani. Acest animal marin are un bot lung și ascuțit și dinți strâmbi, ca unghiile, și se poate mișca incredibil de repede.

Rechinul Goblin

Caracatița Dumbo

Având în vedere asemănarea ei cu personajul principal al filmului Disney din 1941, Dumbo, având o înotătoare proeminentă asemănătoare urechii, care se extinde de la mantaua de deasupra fiecărui ochi, este clar cum și-a luat numele această creatură. Trăiește la cel puțin 3992 de metri sub suprafața apei. Cea mai mare caracatiță Dumbo înregistrată vreodată avea 1,8 metri lungime și 5,9 kilograme.

Caracatița Dumbo

Peștele mexican Axolotl

Cunoscut și sub numele de peștele mexican, Axolotl este unul dintre cei mai unici amfibieni din lume. În afară de aspectul exterior special, amfibianul este neotenic, ceea ce înseamnă că adulții rămân acvatici și branhiali, în loc să treacă printr-o metamorfoză când ajung la maturitate. De asemenea, au capacitatea de a-și regenera aproape orice parte a corpului lor.

Peștele mexican Axolotl

Ornitorincul Platypus (cu cioc de rață)

Este un mamifer care depune ouă, semiacvatic, nocturn și veninos. Platypus – denumit uneori ornitorincul cu cioc de rață – se găsește în estul Australiei, inclusiv în Tasmania. Are electrorecepție, pentru a ajuta la localizarea prăzii, la fel ca liliecii și rechinii, dar are aproape 40.000 de electroreceptori, oferind o precizie incredibilă.

Ornitorincul Platypus (cu cioc de rață)